Jouw ravioli is de allerbeste en dat weet je. Kitchenaid weet dat ook en helpt je graag!

Jouw ravioli is de allerbeste en dat weet je. Kitchenaid weet dat ook en helpt je graag!

Rabioli = De overschotjes van de pasta gevuld met restjes. Ze zien er uit om in te bijten en ze zijn ook hapklaar. Ravioli, heerlijke pastakussentjes gevuld met champignons en overgoten met pittige spinaziesaus of de traditionele ravioli gevuld met gehakt en een pittig tomatensausje. Ravioli is al lang geen restje meer, maar een volwaardig gerecht dat je zo simpel of complex maakt als je zelf wilt.

Het perfecte deeg vinden, vergt een beetje tijd en oefening. Je geeft er je eigen smaak aan door te experimenteren met de hoeveelheden bloem, eieren en zout. Probeer ook eens verschillende soorten bloem.

Met de vulling kan je alle kanten op: in de herfst kan je kiezen voor een heerlijke champignonvulling met riccotta of porcini met salie. Je kan ook helemaal naar het zuiden: met kip en courgette of zongedroogde tomaten en gehakt.

De Cucina Italiana heeft geen geheimen meer voor jou. Jij experimenteert met vullingen en pastadeeg, de Kitchenaid zorgt ervoor dat je deegkussentjes voorschotelt die er uitzien alsof ze ontsnapt zijn uit een Italiaans 3-sterren restaurant. Verbaas je gasten met dit simpele maar geraffineerd gerecht.

Hoe doet hij dat?

Heb je een Kitchenaid toestel? Dan heb je een grote keuze aan accessoires om je pasta te bereiden!
Eén ervan is de raviolimaker. Een handig accessoire van hoogwaardige kwaliteit.
De raviolimaker van Kitchenaid maakt 3 brede rollen ravioli. De rollers maken grote holle ruimtes om te vullen met heerlijk veel champignons of kip. Daarna krimpt hij de pasta en maakt de ravioli mooi toe aan de randjes. Zo geniet je optimaal van je raviolideeg en je zelfgemaakte vulling.


Hoe maak je het deeg ?


Neem 500 g bloem en 5 eieren. Giet de bloem uit en maak in het midden een kuiltje voor het water. Voeg daar nu ook de eieren aan toe en meng alles tot je een vast en egaal deeg krijgt.

Ontdek de raviolimaker of andere accessoires van Kitchenaid :