Inspiratie met de mixer

Inspiratie met de mixer

Geen inspiratie voor het avondeten? Met een mixer maak je snel een overheerlijk gerecht dat door iedereen gesmaakt wordt. Ontdek hoe je een aspergetaart maakt in een mum van tijd!

Aspergetaart


Wat heb je nodig

- 3 eieren
- 25 g boter
- 125 ml slagroom
- 1 kg asperges
- 100 g geitenkaas zonder korst (geraspt)
- 15g verse basilicum
- peper
- 5 vellen bladerdeeg


Materialen

staafmixer of keukenmachine

rechthoekige ovenschaal of quichevorm

SEB MIXER HB1201 (SEHB1201)
SEB

SEB MIXER HB1201 (SEHB1201)

Online niet meer beschikbaar, informeer voor de stock bij uw specialist.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Dan smelt je de boter en schil je de asperges. Kook ze beetgaar in 15 min en giet ze af. Laat de asperges goed uitlekken om vocht in je groententaart te vermijden.

Vouw het filodeeg voorzichtig uit en bestrijk de vellen met boter. Leg de deegvellen in de ingevette ovenschaal.

Nu is het tijd om de basilicum met de slagroom te pureren in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de eieren, kaas en zout en peper toe, meng alles goed door elkaar en schenk het geheel op de deegbodem.

Om de aspergetaart helemaal af te werken leg je de asperges op het mengsel. Bak nu de taart in de oven gedurende ongeveer 20 min goudbruin.